Ledende produsent og leverandør av stålrør i Kina |

Hva er forskjellen mellom A500 og A513?

ASTM A500 og ASTM A513er begge standarder for produksjon av stålrør ved ERW-prosessen.

Selv om de deler noen produksjonsprosesser, skiller de seg betydelig på en rekke måter.

ASTM A500 VS A513

Stål type

ASTM A500: Standardspesifikasjon for kaldformede sveisede og sømløse strukturelle rør i karbonstål i runder og former

ASTM A500 kan bare være karbonstål.

ASTM A513: Standardspesifikasjon for elektrisk motstandsveisede karbon- og legeringsstål mekaniske rør

ASTM A513 kan være karbonstål eller legert stål.

Størrelsesområde

ASTM A500 VS ASTM A513_Størrelsesområde

Produksjonsprosess

ASTM A500 produksjonsprosess

Slangen skal være laget av ensømløs eller sveiseprosess.

Sveiset rør skal være laget av flatvalset stål ved hjelp av elektrisk motstandssveising (ERW).

A500 er vanligvis laget av stål i varmvalset tilstand, deretter kaldformet og sveiset.

Merk: Flatvalset refererer til en metallbearbeidingsprosess som hovedsakelig brukes på stål og andre metalliske materialer.I denne prosessen starter metallet i sin opprinnelige bulkform (f.eks. ingot) og blir flatet ut til plater eller kveiler gjennom en varm- eller kaldvalseprosess.

ASTM A513 Produksjonsprosess

Rør skal lages ved elektrisk motstandssveising og skal være laget av varmt- eller kaldvalset stål som spesifisert.

Varmebehandling

ASTM A500 varmebehandling

Rør i ASTM A500-standarden krever normalt ikke varmebehandling.Dette er fordi ASTM A500 først og fremst er beregnet på strukturell bruk, hvor det legges vekt på tilstrekkelig strukturell styrke og seighet.Disse rørene produseres vanligvis ved kaldforming og påfølgende sveising, ved bruk av karbonstålmateriale som allerede har en viss styrke og seighet.

I visse spesifikke tilfeller, for å oppnå spesielle mekaniske egenskaper eller for å oppfylle spesifikke tekniske krav, kan imidlertid rør og rør av ASTM A500 utsettes for normaliserende eller stressavlastende varmebehandlinger, spesielt der restspenninger fjernes etter sveising.

ASTM A513 Varmebehandling

ASTM A513-standarden tilbyr flere typer rør, hvorav noen kan varmebehandles for å oppnå ønskede mekaniske egenskaper.

astm a513_hot treatment

NA(Ikke glødet) - Ikke glødet;refererer til stålrør som ikke er varmebehandlet i sveiset eller trukket tilstand, dvs. det blir stående i sin opprinnelige tilstand etter sveising eller trekking.Denne behandlingen brukes til applikasjoner der ingen endring i mekaniske egenskaper er nødvendig ved varmebehandling.

SRA(Stress Reliefed Annealed) - Stress Reliefed Annealing;denne varmebehandlingen utføres ved temperaturer under materialets lavere kritiske temperatur, med hovedformålet å fjerne de indre spenningene som genereres under behandlingen av røret, og dermed forbedre stabiliteten til materialet og forhindre deformasjon etter bearbeiding.Spenningsavlastende gløding brukes vanligvis ved maskinering av presisjonsdeler for å sikre dimensjons- og formnøyaktighet.

N(Normalisert eller normalisert glødet) - Normalisert eller normalisert gløding;varmebehandling ved temperaturer over den øvre kritiske temperaturen til materialet, hvorved kornstørrelsen til stål kan foredles og dets mekaniske egenskaper og seighet forbedres.Normalisering er en vanlig varmebehandling som brukes for å forbedre de mekaniske egenskapene til et materiale for å gjøre det mer egnet for høyere arbeidsbelastninger.

Kjemisk sammensetning og mekaniske egenskaper

ASTM A500-rør er designet for strukturelle formål og har spesifikke mekaniske (strekkfasthet, flytegrense, forlengelse) og kjemiske egenskaper.

Den er kjent for sin gode sveisbarhet og duktilitet og kan brukes i strukturer som krever høye styrke-til-vekt-forhold.

Det finnes flere forskjellige typer ASTM A513-rør, hver med sine egne mekaniske og kjemiske egenskaper for spesifikke bruksområder.

For eksempel er Type 5-rør et produkt med trukket hylse (DOM) med strammere toleranser, bedre overflatefinish og mer konsistente mekaniske egenskaper.

Hovedbruksområder

ASTM A500 brukes ofte i strukturelle applikasjoner som bygninger, broer og støttekomponenter.Den brukes der det kreves høyere styrke og solid konstruksjon.

ASTM A513, derimot, brukes i applikasjoner som krever høypresisjonstoleranser og overflatefinish.Vanlige bruksområder inkluderer bildeler og mekaniske deler som kanskje må monteres sammen med ekstrem presisjon.

Pris

ASTM A500-produkter er generelt rimeligere på grunn av de relativt mindre strenge kravene til dimensjonsnøyaktighet i produksjonsprosessen.

ASTM A513, spesielt Type 5 (DOM), kan være dyrere på grunn av den ekstra maskineringen som kreves for bedre nøyaktighet og overflatefinish.

Derfor bør valget mellom disse to typene stålrør være basert på prosjektets spesifikke behov.

Hvis prosjektet krever strukturell styrke og holdbarhet, er ASTM A500 et mer passende valg.Mens for applikasjoner som krever høy presisjon og utmerket overflatetilstand, kan ASTM A513 være å foretrekke.

Tagger: ASTM a500 vs a513, astm a500, astm a513, karbonstålrør.


Innleggstid: mai-08-2024

  • Tidligere:
  • Neste: